Varför tränar du aikido?

By Ellen Sjö Sander on
Misogibell och vattenfall

Varför tränar du aikido?
”Ju längre jag har tränat desto roligare har det blivit, man blir aldrig fullärd utan fortsätter att utvecklas. Det mest spännande är att lära sig ha rätt intention för att lyckas, det känns som trolleri ibland.”

”Jag började med Aikido för att jag visste att det fanns en kampkonst som man kunde fortsätta att träna tills man blir 100. Det var precis vad jag behövde, komma igång och få kontakt med kroppen på ett omtänksamt sätt. Man lär sig att ta hand om sin egen kropp så att den inte skadas i kontakt med andra eller i kontakt med marken. Det är dessutom spännande att lära sig en massa saker om hur ens kropp och rörelseförmåga och perception fungerar som man aldrig tänkt på förut. Ännu mera spännande och roligt blir det ju när man tränar med varandra, tar i varandra och testar vad som händer om någon rör sig så eller kanske så. Man lär sig hur man rör sig så att man inte skadar andra. Kommunikation, kontakt-improvisation, andningsmeditation, närvaro och kvalitet i rörelse. Samtidigt som det egentligen bara är hopp och lek för vuxna med en intressant seriös filosofi med historisk tyngd bakom, för både hjärnan och ryggmärgen och huden att fundera på.”